Radmer 9 Radmer Arbeidsadvies 9 Ziekte & re-integratie 9 Arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Last van langdurig ziekteverzuim? Radmer biedt de oplossing

Is langdurige ziekte een probleem binnen je bedrijf? Zijn de werkzaamheden te zwaar geworden door lichamelijke of mentale beperkingen? Dit kan zowel voor werknemer als werkgever voor onzekerheid zorgen. Bovendien kunnen de kosten van langdurig ziekteverzuim aanzienlijk oplopen. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht zowel werknemers als werkgevers om inspanningen te leveren om passend werk te behouden. Radmer Arbeidsadvies helpt je hierbij met een arbeidsdeskundig onderzoek, waarmee je kosten en tijd bespaart.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Bij Radmer Arbeidsadvies plannen we samen met jou een afspraak voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Onze deskundige komt bij jouw organisatie langs voor een gesprek met de werknemer, werkgever en/of P&O-medewerker. We bespreken de verwachtingen en mogelijkheden voor de zieke werknemer. Onze arbeidsdeskundige bekijkt ook de werkplek en jouw organisatie om een compleet beeld te krijgen.

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht in:

  • Beperkingen van de werknemer: Welke beperkingen zorgen ervoor dat de werknemer het werk niet meer goed kan uitvoeren?
    Aanpassingsmogelijkheden: Is er, rekening houdend met de beperkingen, een mogelijkheid om het werk aan te passen voor een duurzame oplossing?
  • Andere werkzaamheden: Welke alternatieve functies zijn er binnen jouw organisatie beschikbaar?
    Plaatsing bij andere werkgever: Is het misschien beter om de werknemer bij een andere werkgever te plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden in de regio?
  • Toepasselijke regelingen: Welke regelingen zijn van toepassing in jouw situatie?

Arbeidsdeskundig advies

Nadat onze arbeidsdeskundige de situatie helder in kaart heeft gebracht, krijg je een gedetailleerd advies. Dit kan betrekking hebben op re-integratie binnen je eigen organisatie (1e spoor) of extern (2e spoor). Mocht het zo zijn dat de werknemer niet meer kan werken, dan adviseren wij welke stappen je moet nemen om een uitkering aan te vragen. Hiermee kun je hoge kosten, zoals een loonsanctie, voorkomen.

Het arbeidsdeskundig advies biedt:

  • Duidelijkheid over de toekomst: Wij geven een helder beeld van de toekomstige werksituatie van de werknemer.
  • Voortdurende begeleiding: Indien nodig blijven wij je ondersteunen, bijvoorbeeld bij het aanpassen van de werkplek of het vinden van een andere baan.

Arbeidsdeskundige screening

Wil je zelf de regie houden over de verzuimbegeleiding, maar ben je niet zeker of je voldoende grip hebt op het proces? Wil je voorkomen dat verzuimdossiers incompleet zijn of dat kort verzuim onnodig leidt tot langdurig verzuim? Radmer Arbeidsadvies helpt je graag door verzuimdossiers van werknemers die 20 weken verzuimen, arbeidsdeskundig te screenen.

Waarom is een arbeidsdeskundige screening belangrijk?

Uit ervaring blijkt dat 61,6% van de werknemers die 26 weken ziek zijn, minstens 46 weken zullen verzuimen. Door bij 20 weken al een duidelijk beeld te krijgen, kun je tijdig de juiste re-integratiestappen zetten en je invloed op het verzuim maximaliseren.

Onze arbeidsdeskundigen beoordelen tijdens de screening:

  • Frequent verzuim: Is er sprake van regelmatig verzuim?
  • Eerder langdurig verzuim: Is de werknemer eerder langdurig ziek geweest?
  • Wettelijke verplichtingen: Voldoet het dossier aan de eisen van de Wet verbetering poortwachter?
  • Hervatting in eigen werk: Kan de werknemer op korte termijn terugkeren in eigen werk en is er een concreet plan?
  • Belastbaarheid en werk: Hoe kan het werk ingezet worden als onderdeel van het herstelproces?
  • Interventies: Zijn de juiste maatregelen genomen?

Na de screening ontvang je binnen een week een rapport met heldere, concrete adviezen. Wij vermelden ook of een arbeidsdeskundig onderzoek nodig is. Met deze uitkomsten kunnen jij en je werknemer de verzuimbegeleiding effectief en tijdig vormgeven en het juiste re-integratiedoel bereiken.

Hulp nodig bij langdurige ziekte? Radmer biedt de oplossing

Kun je al een tijd niet werken vanwege langdurige ziekte? Is je werk te zwaar geworden door omstandigheden? Of ontvang je een uitkering van het UWV en ben je ziek? Langdurig ziek zijn is natuurlijk erg vervelend en kan zorgen voor veel onzekerheid. Radmer Arbeidsadvies kan je helpen. Met ons arbeidsdeskundig onderzoek bekijken we samen met jou en je werkgever waar je tegenaan loopt en bieden we oplossingen. Zo krijg jij weer zekerheid over jouw werksituatie.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Wanneer jij of jouw werkgever contact met ons opneemt voor een arbeidsdeskundig onderzoek en advies, starten we binnen enkele dagen met het traject. Een van onze ervaren arbeidsdeskundigen komt naar jouw werkplek voor een eerste gesprek. We bespreken wat voor werk je doet, de moeilijkheden die je ervaart, en wat je nog wel kunt doen. We besteden veel aandacht aan jouw wensen en kwaliteiten. Ook bekijkt de arbeidsdeskundige jouw werkplek en praat met je leidinggevende om een compleet beeld te krijgen van jouw situatie en de mogelijkheden binnen jouw organisatie.

Het arbeidsdeskundig onderzoek biedt inzicht in:

  • Beperkingen: Welke beperkingen zorgen ervoor dat je je werk niet meer goed kunt uitvoeren?
  • Aanpassingen: Wat kunnen we aanpassen in het werk of aan de werkplek zodat je je werk weer goed kunt doen?
  • Alternatieve werkzaamheden: Welke andere functies binnen jouw organisatie zijn mogelijk voor jou?
  • Werk bij andere werkgever: Zijn er mogelijkheden voor jou bij een andere werkgever?
  • Toepasselijke regelingen: Welke regelingen zijn van toepassing in jouw situatie?

Arbeidsdeskundig advies

Nadat onze arbeidsdeskundige jouw situatie goed in kaart heeft gebracht, ontvang je samen met je leidinggevende een advies. Misschien kun je met enkele aanpassingen je oude werk weer oppakken, of misschien is een andere functie binnen je huidige organisatie meer geschikt (re-integratie 1e spoor). Het kan ook zijn dat werk bij een andere organisatie beter voor je is (re-integratie 2e spoor). Als je klachten ernstig zijn, adviseren wij over de stappen die je moet nemen om een uitkering aan te vragen.

Ons advies geeft duidelijkheid over:

  • Jouw mogelijkheden: Welke functies en aanpassingen passen het beste bij jouw situatie?
  • Toekomstperspectief: Wat is de beste werkomgeving voor jou, binnen of buiten je huidige organisatie?
  • Vervolgstappen: Welke stappen zijn nodig om een uitkering te verkrijgen als werken niet meer mogelijk is?

Na het advies blijft onze arbeidsdeskundige jou en je werkgever begeleiden indien nodig. Bijvoorbeeld bij het aanpassen van je werkplek of het zoeken naar een andere passende baan.

Waarom arbeidsdeskuding onderzoek en advies bij Radmer?

Bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of conflicten op de werkvloer heb je behoefte aan een ervaren gesprekspartner. Radmer Arbeidsadvies biedt deskundig arbeidsadvies op maat, waarbij we zowel de werkgever als de werknemer optimaal ondersteunen.

  • Ervaren professionals: Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en bieden deskundige begeleiding.
  • Maatwerkoplossingen: We passen onze diensten aan jouw situatie aan en zoeken de beste oplossing voor alle betrokkenen.
  • Flexibiliteit: We werken binnen de wettelijke kaders, maar bieden voldoende flexibiliteit voor een passend advies.
  • Kostenbesparing: Voorkom hoge verzuimkosten en loonsancties met ons deskundig advies.

    Voor meer informatie, neem contact op via onze contactpagina of vraag direct een offerte aan. Bezoek onze hoofdpagina voor meer details over onze diensten.